Serious Hot Fools
Specialisten in culinaire en American style BBQ

BBQ Workshop in onze eigen BBQ Barn.

Een BBQ workshops is niet alleen leerzaam, maar ook erg gezellig . Wat dacht je van een leerzaam BBQ feestje met bijv. familie, collega’ s of met vrienden bij bijvoorbeeld een activiteit tijdens het vrijgezellenfeest? Wij bieden workshops voor elk kookniveau van de groep en voor minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers zodat iedereen voldoende begeleiding krijgt. De volgende programma’s bieden wij aan;

First time grillers; ( <4 uur) Bij deze workshop gaan wij in op de basistechnieken en leer je de diverse BBQ’s kennen door met de verschillende modellen aan het werk te gaan. Hoe krijg je een BBQ goed aan en hoe houd je deze op temperatuur? Wat is de werking van houtskool, briketten, pellets etc. en waar gebruik je deze bij? Wat is direct en indirect BBQ’en? Je leert om te gaan met de verschillende BBQ's die wij hebben staan. 

€59,95 pp

Next step Grillers; (< 4 uur) Je hebt al wel wat BBQ ervaring, maar je wilt graag een stapje verder. In deze workshop nemen wij je mee met de wat meer exclusieve soorten vlees & vis en maak je verder kennis met de Low&Slow methode. Hiermee kan je bekenden en onbekenden flink verrassen.

€67,00 pp

Culinary Griller; (<5 uur) Ja, het is echt mogelijk! Op open vuur kan je de mooiste gerechten maken en dit ook als een ware sterren chef presenteren. Wij gaan je leren, met onze ervaringen vanuit de Culinaire BBQ wedstrijden, hoe je dit kan doen. De aandacht gaat hierbij uit naar verrassende combinaties en een compleet diner.

€67,00 pp

Smoke & Grill; (<4 uur) Koud en warm roken met diverse middelen en dit kan je thuis herhalen. Wat voor invloed heeft rook op je vlees, vis, groente etc. Wij nemen je mee in de mogelijkheden die koud- en warm roken biedt. In een korte tijd leer je wat je thuis voor elkaar kan krijgen op een BBQ, of in een zelf gebouwde rookkast. (NB; De buiten temperatuur heeft veel invloed op het koud roken, hierdoor kunnen we deze workshop vanaf oktober tot en met april aanbieden.)

€59,95 pp

Father & Child grilling experience;(<3 uur) Hoe leuk is dit. Samen met je kind aan de slag en je eigen hamburgers maken. Echt vanaf de basis en helemaal naar eigen keuze. Hiernaast ook nog een pizza vanaf een bolletje meel opbouwen en bakken in onze pizza oven. Op een verantwoorde wijze leren om te gaan met een BBQ of pizza oven, de recepten mee naar huis nemen om de rest van de familie jullie eigen resultaten voor te zetten. Natuurlijk eten jullie dit eerst zelf lekker samen op in onze barn!

Gezamenlijke prijs bij 2 personen; €37,50

Lady Grillers; (<4 uur) Natuurlijk staan er ook vrouwen achter de BBQ! Onder leiding van onze eigen vrouwelijke pitmaster Elvira en een Grill master gaan jullie samen aan de slag. Voor de dames hebben wij speciale BBQ tapas gerechtjes om te maken. Wij gaan jullie leren hoe dit op een simpele, maar zeer verrassende en smakelijke deze diverse gerechtjes kunt maken. De tapas zijn erg divers en maken samen een heerlijke maaltijd.

€65,00 pp

Pitmaster XXL; (<8 uur) Durf je het aan om echt groot te denken? Hoe maak je nou een BBQ voor een grote groep vrienden en familie? Dit gaan we je leren door je mee te nemen in nieuwe recepten en “out of the box”  denken. In kleine groepjes ga je aan de slag met bijvoorbeeld een speenvarken en bijkomende gerechten. Deze workshop kost je een hele dag!! Deze Workshop gaat al door bij een minimale deelnemersaantal van 6.

€115,00 pp


Specials BBQ (<4 uur)

Dit zijn feestdagen gerichte workshops zoals Kerst.  Hierbij is de groep gemengd van beginners en gevorderden met als doel samen een aantal gerechten te maken welke ook thuis te maken zijn. Afsluitend is er, met de gemaakte gerechten, een 6 gangen diner in de Barn. 

€65,00 pp


Bij al onze workshops maken wij gebruik van lokale producten en is er voorkeur voor seizoensproducten. Alle gerechten die door jullie zelf zijn gemaakt mogen ter plaatse genuttigd worden. 

De workshop wordt door minimaal 2 personen gegeven en je krijgt na afloop alle receptuur via de mail toegestuurd. De minimale deelname is 8 personen en bij meer dan 12 personen zorgen wij voor meer dan 2 workshopleiders of wij stellen een extra datum voor. Grote groepen tot maximaal 12 personen kunnen zich aanmelden voor een eigen programma.

Workshop op aanvraag, voor een hele groep of op eigen locatie; Ook dit is mogelijk. Neem contact met ons op en wij overleggen wat de wensen en mogelijkheden zijn. Startprijs is €59,95

Prijs op aanvraag


Beschikbare data;